I det fynske folks tjeneste

Fotovogne må holde ulovligt

00:44

Denne fotovogn holdt lige før svinget ved den gamle plovfabrik ind mod Langeskov fra Nyborgsiden af i går onsdag klokken 10.30.

1 af 2

En seer har sendt os billederne her af politiets fotovogn på arbejde i Langeskov. Billederne er taget i går onsdag, og de viser, at fotovognen holder på en måde, der kan udgøre en fare for cyklister eller knallertkørere.

Fotovognene skal øge trafiksikkerheden på vejene. Det er formålet, selvom fotovognene tit får skyld for at være rene pengemaskiner.

Men i jagten på at få hastighederne ned og sikkerheden op, kommer fotovognene dog nogle gange til at placere sig på en måde, der er ulovlig og ville udløse en bøde for almindelige trafikanter.

Og måske endda på en måde, der mindsker trafiksikkerheden.

- Da han jo spærrede hele cykelstien, og dermed ville tvinge cykler og knallerter ud på kørebanen lige før svinget. Det kan ikke være rigtigt, at de fotovogne gang på gang bryder færdselsloven for at tage dem, der køre 10 km for stærkt. Det er dobbeltmoralsk, skrev en vred seer til TV2/Fyn.

Vi har sendt spørgsmålet videre til leder af færdselsafdelingen ved Fyns Politi.

- Det er jo en afvejning af forholdene. Udgangspunktet er, at vi forsøger at holde i overensstemmelse med færdselslovens bestemmelser, men der kan være strækninger, hvor vi er nødt til at holde i strid med bestemmelserne. Og det kan jo så være en afvejning af, hvor farligt er det så, der hvor vi holder, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Ved du noget? Så send os et tip