Fra Odense til Hollywood: De skal finde filmfestivalens Oscar-håb

Tre jurymedlemmer har én uge med 67 film til at udvælge Odense International Film Festivals vinder, der ryger direkte til Hollywood.

Mandag tog OFF over for H.C. Andersen Festivals, og nu er de lyserøde skilte byttet ud med røde og hvide, der inviterer publikum i biografen.

Tre jurymedlemmer skal bedømme, hvilken film fra hovedkonkurrencen, der skal vinde som festivalens bedste og blive den, der lander hos Oscarkommitéen, The Academy, og derved bliver mulig deltager til næste års Oscar-uddeling.

Det er filmproducent Stine Meldgaard og skuespillerne Marijana Jankovic og Christian Tafdrup, der skal bedømme kortfilmene og udvælge vinderen.

De er alle enige om, hvad de kigger efter hos vinderfilmen.

- Selvfølgelig skal der være en god historie, men det skal også sige mig noget. Det skal røre mig, og jeg skal kunne mærke det, siger Marijana Jankovic og Stine Meldgaard stemmer i:

-  Jeg tænder meget på det med, om der er nogen, der har noget på hjerte, siger hun.

Det er heller ikke teknik og kamerakvalitet, der vil fylde i Christian Tafdrups bedømmelse.

- Det er vigtigt ikke at gå efter en eller anden bestemt genre eller én slags historie, man godt kan lide. Man skal mærke efter, om man bliver ramt af det. Det er meget intuitivt, siger han.

Det er stort at vinde OFF

Selvom jurymedlemmerne har magten til at udvælge en mulig kommende Oscarvinder er det slet ikke det, de fokuserer på.

- Det er ikke nødvendigvis et kunstnerisk kvalitetsstempel at blive nomineret til en Oscar. Det er hvordan man ser på det, siger Christian Tafdrup og fortsætter:

- Hollywoodfilm kan være skræddersyet til en bestemt smag, og det skal vi jo ikke tænke på. Vi vil pege på de film, vi synes er bedst, og så må vi se, siger han.

Og ifølge Marijana Jankovic skal man være glad, hvis man er heldig at løbe med festivalsprisen som bedste kortfilm i konkurrencen.

- Det er også en stor ting at vinde på den her festival, siger hun.

Festivalen foregår i hele uge 35, hvor kortfilm fra 34 lande bliver vist rundt omkring i Odense. De varer maksimalt 30 minutter og flere af dem er gratis at se.

 

Oversigt

    Oversigt