Fraugde fejrer kirkeåbning med stående buffet og Luther-øl

Efter halvandet års renovering genåber den 900 år gamle Fraugde Kirke i slutningen af november. Og det skal fejres.

Det bliver en rigtig folkefest, når genåbningen af Fraugde Kirke skal fejres.

Den nyrenoverede kirke vises søndag den 26. november for første gang frem for offentligheden, når 300 beboere og særligt inviterede gæster kommer til gudstjeneste, stående buffet og Luther-øl i Fraugde.

Alle bænke er blandt andet blevet renoveret. 
Alle bænke er blandt andet blevet renoveret. 

Blandt gæsterne er biskoppen over Fyens Stift, Tine Lindhardt, der ved selvsyn får mulighed for at se de markante forandringer, kirken har gennemgået.

Det fortæller Fraugde Menighedsråd i en pressemeddelelse.

Under vejledning fra Nationalmuseet har et hold af specialuddannede håndværkere i løbet af det seneste halvandet år arbejdet på en totalrenovering af kirkerummet. 

De harhar blandt andet haft afmonteret alle kirkebænkene, der er blevet malet i nye farver. Alt gulv har været pillet op og nye varmerør er blevet etableret. Samtidig har kirken også fået en helt ny belysning.

Specialglas beskytter Thomas Kingos kiste

Fraugde Kirke og kirkegård er sidste hvilested for flere kendte personer heriblandt også den folkekære fynske forfatter Morten Korch (1876-1954), der ligger begravet på kirkegården og har en lille mindelund, der er tilknyttet kirken.

 
 

En anden særdeles kendt skikkelse i dansk kirkehistorie, er Thomas Kingo (1634-1703), der var en flittig salmedigter, biskop over Fyens stift og i en periode bosiddende i Fraugde på herregården Fraugdegaard.

Fraugde blev også hans sidste hvilested, og Thomas Kingos læderindbundne kiste har en central placering inde i kirken. 

Mange års sollys igennem de store kirkevinduer har taget hårdt på læderet, og i forbindelse med renoveringen er et særligt UV-filter blevet sat op for at beskytte den over 300 år gamle kiste. 

Oversigt

    Oversigt