Fravær til halvdelen af udvalgsmøderne

Medhat Khattab fra Ny Alliance er den byrådspolitiker på Fyn, der bliver væk fra flest udvalgsmøder. Politikeren fra Svendborg har været fraværende ved 16 ud af 35 udvalgsmøder.

En opgørelse foretaget af Ritzaus Bureau viser at hvert tredje byrådsmedlem har for højt fravær til gymnasiet. I gymnasiet skal eleverne op i fuldt pensum, hvis de har mere end 10 procents fravær. Der er derimod ingen sanktioner over for byrådspolitikere, der har samme høje fravær til byråds- og udvalgsmøderne.

Men 38 byrådspolitikere har mere end 30 procents fravær - og her i blandt er Medhat Khattab fra Ny Alliance i Svendborg, der har en fraværsprocent på 46 til møderne i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget.

- Når man er deroppe, bliver det svært at bevare kontinuiteten i kommunalbestyrelsen, og så løber man ind i et problem over for sine vælgere. Hvis man har så højt fravær, må man spørge sig selv, om man skal fortsætte et arbejde, som man reelt ikke er i stand til at påtage sig, siger Erik Fabrin, der er formand for Kommunernes Landsforening.

Med en fraværsprocent på 46 placerer Medhat Khattab sig på en ottende plads over en landsdækkende hitliste kommunalpolitikere med mest fravær. 

Medhat Khattab siger til TV 2/FYN, at det høje fravær skyldes længere tids sygdom, der også har forhindret ham i at arbejde. 

Oversigt

    Oversigt