Efter Fredericia-brand: Palmeolie langs kysten i Middelfart

Efterdønningerne fra den voldsomme brand på havnen i Fredericia har nu ramt Fyn. Palmeolie skyller ind på stranden i Middelfart.

Den meget kraftige brand på Fredericia Havn i går har nu givet miljømæssige eftervirkninger på Fyn. Siden i går har palmeolie fra branden skyllet op på stranden i Middelfart.

Olien er ifølge Natur- og Miljøafdelingen i Middelfart Kommune ikke giftig, men lugter harsk.

- Det lugter af harsk fritureolie og lægger sig som gullige klumper i vandkanten. Det er ikke noget, man skal være bange for. Vi har afventet oprydningen indtil vi var sikre på, der ikke kom mere olie. Beredskabet har haft en drone i luften, og herfra kunne man ikke se olie i havoverfladen, så nu går vi i gang med at fjerne olien fra stranden, siger Middelfart Kommunes miljømedarbejder Irene Christens, der har været ude at undersøge olien.

Miljøvagten har taget prøver af olien, som er sendt til undersøgelse. Irene Christens, som også har været i kontakt med miljøvagten, er dog ikke i tvivl. 

- Det lugter og ser ud som palmeolie – bedre kendt som fritureolie, så den er ikke farlig, siger hun.

Ifølge de dronebilleder, som Beredskabsstyrelsen har lavet af stranden, er al olien nu skyllet op på stranden, og kommunen kan derfor påbegynde oprydningen langs stranden, så olien ikke driver ud igen.

Oversigt

    Oversigt