Fredericia Skibsværft flytter til Lindø

En ny beboer flytter ind på Lindø-værftet. Fredericia Skibsværft har i dag indgået aftale med Odense Staalskibsværft om leje af Lindøs oprindelige dokfaciliteter.

Derudover vil skibsværftet også leje sig ind i en række bygninger til administration, værksted og omklædningsrum m.v.

Fredericia Skibsværft kommer til at råde over et 100.000 kvm areal. Aftalen løber i minimum 25 år. Fredericia Skibsværft påbegynder allerede i år ombygninger for at være klar på Lindø 1. januar 2011 med 50 procent af sine reparationsaktiviteter, hvorefter resten flyttes til Lindø det følgende år.

Administrerende direktør Finn Buus Nielsen, Odense Staalskibsværft.
- Vi forventer, at aftalen med Fredericia Skibsværft er den første i en forhåbentlig lang række af aftaler, så vi kan få en god og alsidig udnyttelse af Lindø og den arbejdskraft, der er i området.

Skibsbygger Thomas Andersen, Fredericia Skibsværft udtaler:
- Vi har i mange år samarbejdet med Lindø om projekter og repareret skibe for A.P. Møller - Mærsk. På Lindø får vi attraktive plads- og produktionsforhold, så vi kan fortsætte udviklingen fra den position, vi har nået i Fredericia. Bag resultaterne i Fredericia står 450 medarbejdere. At få dem til at rykke med til Lindø er vigtigt, hvis transformationen skal lykkes fuldt ud. Derfor har Lindøs centrale placering i forhold til både medarbejdere og kunder spillet en rolle for beslutningen. 
 
Fredericia Skibsværft investerer et trecifret millionbeløb i flytningen til Lindø og skifter i den forbindelse navn til FAYARD. Der er kun et forbehold for endelig miljøgodkendelse i aftalen.

Thomas Andersen føler sig godt modtaget af Lindøs medarbejdere, direktion og bestyrelse og glæder sig til "den nye start".

Oversigt

    Oversigt