I det fynske folks tjeneste

Frederik Barfoed dømt - Rolf Barfoed frifundet

De to odenseanske ejendomsmatadorer Rolf og Frederik Barfoed slipper for at skulle i fængsel. Det står klart efter at Østre Landsret fredag afsagde dom i den lange sag om forsøg på bedrageri.

Frederik og Rolf Barfoed. Foto: Jørgen Hansen /Fynske Medier

Rolf Barfoed frifundet

Rolf Barfoed blev frifundet i sagen. Han blev ellers i byretten idømt fængsel i syv måneder, hvoraf de fem blev gjort betinget, mens to måneder skulle afsones.

Hans søn - Frederik Barfoed - blev dømt ifølge anklageskriftet, men slipper for at komme i fængsel. Østre Landsret lægger hans gode personlige forhold til grund for, at Frederik Barfoed kan nøjes med en betinget dom. Han skal dog afsone byrettens straf - han fik også to måneders ubetinget fængsel - hvis han i de næste to år laver noget kriminelt.

En assurandør fra Codan fik også sin dom stadfæstet. Hans dom gøres dog også betinget. 

Falske dokumenter

Den komplicerede sag handler om forsikring af Barfoed-koncernens lejemål.

Bedrageriet består i, at koncernen har hævet huslejer ved at tegne forsikringer, der var alt for høje i forhold til andre lignende forsikringer.
Bedrageriet blev hjulpet på vej af falske dokumenter fra en medarbejder i Codan.

- Jeg er meget glad på mine klienters vegne. Jeg er glad for at Landsretten har set på denne sag med andre øjne end det var tilfældet i byretten, siger Jakob Lund Poulsen, der har været forsvarsadvokat for de tiltalte.

Frederik Barfoed udsendte fredag en pressemeddelelse hvori han udtaler at:
- Jeg betragter afgørelsen som tilfredsstillende, idet den dels fastslår, at der ikke har været begået bedrageri og samtidig fastslår, at koncernen i et vist omfang har haft ret i antagelsen om, at selvforsikringspincippet kan godkendes i det huslejeretslige regi.