I det fynske folks tjeneste

Frederiksgade-cyklist: Så blev jeg ramt af bussen!

Anja Knudsen fra Odense beskriver i dag på facebook, hvordan hun i morges blev ramt af en bus i Frederiksgade. Kommunikationschefen hos Fynbus kalder det beklageligt

Den smalle Frederiksgade i Odense er kommet under yderligere trafikalt pres, efter flere buslinjer nu passerer igennem gaden.

På facebook-gruppen "Med livet som indsats - på cykel i Frederiksgade" fortæller Anja Knudsen i dag, hvordan hun og flere andre oplevede mødet med en bus i morges:

Vi var 5 cyklister, der måtte hoppe af cyklen og ind på fortovet.

- Så blev det min tur til at blive ramt af en bus på frederiksgade. Bus nr 83, kl 07.42 kørte op på cykelstien hvor vi var 5 cyklister der måtte hoppe af cyklen og ind på fortovet. Bussen ramte mit fordæk og kørte videre! Jeg er glad for at jeg ikke havde min søn med idag, for han ville ikke kunne have nået at hoppe af sin cykel! Det er skræmmende! !

 

Hos Fynbus beklager kommunikationschef Martin Krogh episoden. Han har ikke hørt om den, før han bliver kontaktet af TV 2/FYN. 

- Vi vil tage kontakt til vores chauffører for at finde ud af, hvad der kan være sket i morges. Sådan en oplevelse er der selvfølgelig ikke nogen, der kan glæde sig over. 

Martin Krogh forklarer også, at Fynbus ikke har indflydelse på trafikmængden i gaden.
- Vi er selvfølgelig klar over, at  flere busser i gaden på en eller anden måde må afføde en reaktion, men vi må bare holde os til at vi har fået en anvisning fra Odense Kommune og Fyns Politi, hvor vi skal køre med vores ruter. Vi følger situationen i Frederiksgade nøje og kan nu notere os, at den bliver taget op politisk, slutter Martin Krogh.

Dermed henviser han til, at medlem af Odenses By- og Kulturudvalg Anders W. Berthelsen (S) i går bad om at få undersøgt en løsning om Frederiksgade som ren busgade.

I dag har TV 2/FYN taget cykelturen med kamera på cykelhjelmen.