I det fynske folks tjeneste

Fremgang for integrationen i Odense

Fremgang for integrationen i Odense, konkludere ny rapport

Det går fremad med at få indvandrere i Odense i job - og samtidig er der også gjort fremskridt med integrationen inden for pasning, uddannelse og pleje. Det konstaterer en statusrapport fra Odense Kommune.

- I Odense har vi gjort begrebet "det aktive medborgerskab" helt centralt for arbejdet med integrationen. Altså dét, at man som borger her i byen skal tage aktivt del og ansvar. Og statussen viser, at vi faktisk har haft held med den tilgang på mange felter, siger rådmand Erik Simonsen, Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense.

Det er en årlig status på området, der giver optimisme i kommunen. I følge rapporten er arbejdsløsheden blandt de ikke-vestlige borgere i Odense er historisk lav. Flere børn fra etniske minoriteter bliver passet i daginstitution og SFO, og heldagsskolerne i Vollsmose tegner til at blive en succes. Samtidig er sundhedscentret i Vollsmose en succes med  3.800 besøgende.

Beskæftigelse smitter af

Samlende konkludere kommunen, at Vollsmose både fysisk, socialt og kulturelt er på vej væk fra tidligere tiders ghetto-dannelse.

- Den øgede beskæftigelse blandt etniske minoriteter giver ofte en dobbelt integrationsgevinst: De voksne  bliver godt integreret via arbejdspladsen, og deres børn bliver det i daginstitutionerne og SFOen, siger Karsten Kjærby Christensen(K) fra Odense Byråd.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.