I det fynske folks tjeneste

Fremgang for integrationen i Odense

Det går fremad med at få indvandrere i Odense i job - og samtidig er der også gjort fremskridt med integrationen inden for pasning, uddannelse og pleje. Det konstaterer en statusrapport fra Odense Kommune.

Fremgang for integrationen i Odense, konkludere ny rapport

- I Odense har vi gjort begrebet "det aktive medborgerskab" helt centralt for arbejdet med integrationen. Altså dét, at man som borger her i byen skal tage aktivt del og ansvar. Og statussen viser, at vi faktisk har haft held med den tilgang på mange felter, siger rådmand Erik Simonsen, Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense.

Det er en årlig status på området, der giver optimisme i kommunen. I følge rapporten er arbejdsløsheden blandt de ikke-vestlige borgere i Odense er historisk lav. Flere børn fra etniske minoriteter bliver passet i daginstitution og SFO, og heldagsskolerne i Vollsmose tegner til at blive en succes. Samtidig er sundhedscentret i Vollsmose en succes med  3.800 besøgende.

Beskæftigelse smitter af

Samlende konkludere kommunen, at Vollsmose både fysisk, socialt og kulturelt er på vej væk fra tidligere tiders ghetto-dannelse.

- Den øgede beskæftigelse blandt etniske minoriteter giver ofte en dobbelt integrationsgevinst: De voksne  bliver godt integreret via arbejdspladsen, og deres børn bliver det i daginstitutionerne og SFOen, siger Karsten Kjærby Christensen(K) fra Odense Byråd.