Fremgang til DF og smæk til S

Goddag til fynske nye ansigter på Christiansborg og farvel til flere af de gamle, hvis der var valg nu.

Sådan siger en prognose fra altinget.dk som er lavet af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Århus Universitet.

Socialdemokraterne står til et regulært blodbad og går tilbage fra 5 fynske mandater til 3.

Radikale står til uændret 1 mandat.

De Konservative mister deres ene mandat og står nu til 0 mandater.

SF går tilbage fra 2 til 1 mandater.

Liberal Alliance uændret 1 mandat.

Venstre uændret 4 mandater.

Enhedslisten går frem fra 1 mandat og står nu til 2 mandater.

Men Dansk Folkeparti står til en forbobling af deres nuværende 2 mandater til 4 mandater.

Prognosen glæder Dansk Folkepartis Ahlex Ahrendtsen, der dog tager den med et gran salt.

- Det er selvfølgelig glædeligt, hvis det skulle se, men jeg vil nu alligevel se det, før jeg tror det, siger Ahrendtsen.

De er inde - de ryger ud

Dan Jørgensen kommer ind.
Dan Jørgensen kommer ind.
Carsten Hansen står også til genvalg.
Carsten Hansen står også til genvalg.
Trine Bramsen er formentlig den tredje sikre kandidat - selvom hun får skarp konkurrence fra Nyborg i skikkelse af Erik Christensen.
Trine Bramsen er formentlig den tredje sikre kandidat - selvom hun får skarp konkurrence fra Nyborg i skikkelse af Erik Christensen.

TV 2/FYNs politiske redaktør Jesper Buch regner med, at den reducerede fynske folketingsgruppe blandt Socialdemokraterne ser således ud:

- Dan Jørgensen, Carsten Hansen og - formentlig Trine Bramsen står til at blive genvalgt. Til gengæld bliver det så et farvel til Jan Johansen og Julie Skovsby, som ved sidste valg kom ind på det fjerde og femte mandat. Når jeg siger formentlig om Trine Bramsen, er det fordi hun kommer ud i benhård konkurrence med Nyborgs tidligere borgmester Erik Christensen om det tredje socialdemokratiske mandat. Han har fået en stærk kreds i Odense med rigtig mange socialdemokratiske stemmer, han er kendt på hele Fyn og så står han stærkt i Nyborg. Men jeg har svært ved at forestille mig, at S slet ikke får en kvinde ind, og derfor hælder jeg mest til Trine Bramsen, siger Jesper Buch.

Hos Dansk Folkeparti er dette scenarie sandsynligt:

- Alex Ahrendtsen og Jens Henrik Thulesen Dahl bliver genvalgt. Derudover to helt nye ansigter på Christiansborg. Jeg tror at det tredje mandat går til byrådsmedlem i Odense Pernille Bendixen, som fik omkring 1500 personlige stemmer ved sidste valg. Det fjerde mandat er sværere at spå om, men et godt gæt kunne være viceborgmester i Faaborg-Midtfyn Anne Mølgaard Mortensen, der fulgte efter Pernille Bendixen med omkring 1150 personlige stemmer ved sidste valg.

Oversigt

    Oversigt