Fremgang for turismen i Faaborg

Mens 2005 blev et sløjt år på landsplan for turisterhvervet, kan Faaborg Kommune glæde sig over en pæn fremgang i omsætningen. Især camping og Bed and Breakfast boomede.

De 17 Bed and Breakfast i Faaborg Kommune havde en fremgang i omsætning på hele 48,1%, mens de seks campingpladser gik frem med 47,7%. Det viser en opgørelse fra Turistforeningen i Faaborg - Midtfyn. Tallene er dog kun fra det nuværende Faaborg Kommune.

Årsagen til, at Bed and Breakfast går så kraftigt frem er, at det fynske Bed and Breakfast samarbejde er blevet kolossalt populært.

- Rigtigt mange spørger efter netop Bed and Breakfast, og det skyldes, at man bor privat hos lokale mennesker og får mere personlig kontakt, siger turistchef Lene-Marianne Stougaard Nielsen.

Af samme grund kommer der også flere og flere udlejere, tilføjer hun.

Fremgangen for camping skyldes primært, at Bøjden Strandferiepark har udvidet antallet af pladser kraftigt og nu er oppe på 295 pladser.

- Og så har de gjort et kæmpe arbejde med at markedsføre sig, siger turistchefen.

Godt sensommervejr reddede resultatet

Vandrerhjem oplevede en fremgang på 8,4% i 2005. Havnene fik 1% flere lystsejlere på besøg.

Hotellerne mistede 1,8% af gæsterne og feriehusene havde en nedgang på 4%.

Det samlede turisterhverv i Faaborg gik frem med 14,7%. En del af forklaringen på fremgangen er også, at vejret blev rigtigt fint efter at højsæsonen var slut.

- I højsæsonen så det ud til at blive et sløjt år, men det gode vejr lige efter forlængede faktisk sæsonen ganske længe. Det reddede de gode tal i hus, siger Lene-Marianne Stougaard Nielsen.

Oversigt

    Oversigt