Fremtidens gourmetstjerner og supertjenere kæmper i Odense

Det er et møde med næste generations gastronomiske stjerner, når Kold College onsdag blænder op for De Åbne Fynske Mesterskaber for kokke- og tjenerelever. Følg kampen om titlen direkte på tv2fyn.dk.

Bager-, kokke- og tjenerelever fra hele Fyn deltager, når mesterskaberne begynder onsdag formiddag.

En af dem, som har forberedt sig minutiøst forud for De Åbne Fynske Mesterskaber, er 22-årige Mads Friis Nielsen fra Odense.  
 
- Jeg er konkurrencemenneske, og jeg vil vinde. Derfor har jeg også brugt al den fritid, jeg har kunnet finde, på at forberede mig så godt som muligt, siger Mads Friis Nielsen. 

Udover at være kokkeelev er han også allerede ejer af restaurant mmoks i Odense. 

- Når man frivilligt melder sig til sådanne mesterskaber, så synes jeg også, at man meget kraftigt får signaleret, at man har ambitioner på fagets vegne.  Jeg ved i hvert fald med mig selv, at jeg ikke kommer til at lave det samme mad på min restaurant resten af livet, siger Mads Friis Nielsen.

 
 

Tjenerne skal blandt andet vise talent for stilsikker servietfoldning og  sabling af flasker, mens kokkeelevernes opgave er at fremstille en hovedret med kalvefilet og brisler som hovedingredienser.

- Eleverne, som har tilmeldt sig mesterskaberne, går vanvittigt meget op i det, og de bruger rigtig mange timer på forberedelsen. Udover at konkurrencen giver deres uddannelse et ekstra krydderi, så har eleverne også øje for, at en flot placering kan betyde noget for deres videre karriere, siger Søren V. Lohmann, uddannelsesleder, levnedsmiddel, Kold College.  

Mesterskaberne kan følges live på Kold Colleges facebookside og her på tv2fyn.dk fra onsdag kl. 10.30.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

 

Oversigt

    Oversigt