Friere tøjler til Odenses lærere

En helt ny aftale om lærernes arbejdstid i Odense Kommune sikrer bedre balance mellem undervisning og forberedelse for lærerne.

Mulighed for hjemmearbejde, timer der skal sikre balance mellem undervisning og forberedelse og ti tvungne akademidage. Det er dele af en ny arbejdstidsaftale mellem Odense Kommune og Odense Lærerforening.

Lærerne i Odense kan nu se frem til mere frie rammer for deres arbejde. Det sker efter, at Odense Kommune og Odense Lærerforening har indgået en lokal arbejdstidsaftale.

Aftalen betyder, at lærerne får fem ugentlige arbejdstimer, som de selv kan bestemme hvor og hvornår de vil afvikle. De skal altså ikke længere være alle 37 timer om ugen på skolen, men må fremover godt tage fem af de timer i hjemmet om aftenen. Der er dog ikke tillæg, hvis lærerne vælger at lægge dem om aftenen.

Der afsættes også 10 tvungne akademidage om året, hvor lærer skal være til stede. Dagene skal bruges til samarbejde og fællesforberedelse med skolens andre lærer. Blandt andet til at planlægning af det kommende skoleår. Fem af dagene allerede fastlagt til august, imens de fem andre kan spredes ud over resten af skoleåret.

Derudover lægges der et antal timer enten først eller sidst på dagen, som lærerne selv råder over. Altså timer, som lærerne selv kan justere fra uge til uge, hvor mange de vil bruge. De skal dog afvikles på skolen.

Du kan læse hele aftalen hér:  

 

Oversigt

    Oversigt