Frifindelse står fast: Sexsag fra Langeland bliver ikke anket

Retten i Svendborg frifandt 30. august en 36-årig kvindelig medarbejder på Tullebølle Børnecenter for anklager om at have haft sex med en 17-årig beboer. Statsadvokaten i Viborg har nu besluttet ikke at anke sagen.

En enig domsmandsret mente ikke, at det er bevist, at den 36-årige kvinde og den dengang 17-årige beboer på Tullebølle Børnecenter havde haft samleje. Retten mente heller ikke, der er bevis for, at de to har haft et forhold, og retten er i tvivl om den forurettedes opfattelse af, hvad et kæresteforhold er.

Derfor blev den 36-årige kvinde frifundet.

Beboeren, der nu er 18 år, har sagt, at han og medarbejderen har haft sex flere gange, men kvinden, der både har mand og børn, har under sagen nægtet sig skyldig.

Under retssagen kom det frem, at flere af drengens pædagoger fra hans nuværende institution har set en serie billeder af den tiltalte og drengen i tæt omfavnelse og i kysselignende position.

Kvinden skal ifølge vidnerne ligeledes have erklæret sin kærlighed til ham i adskillige beskeder.

Men drengen huskede hverken billederne eller beskederne. Og det lagde retsformand Anni Højmark vægt på i domsafsigelsen.

- Der blev afgivet to helt modstridende forklaringer, og vidnet virkede usikker, sagder Anni Højmark  i retten.

Retsformanden fremhævede, at flygtningedrengen ikke har kunnet svare præcist på anklagerens spørgsmål om det påståede seksuelle forhold.

Retten har ligeledes ikke kunnet lægge vægt på vidnernes forklaringer og har derfor ladet tvivlen komme den anklagede til gode.

Anklagemyndigheden havde 14 dages frist til at overveje om sagen skulle ankes til Østre Landsret. Men onsdag skriver Statsadvokaten i Viborg på Twitter, at sagen ikke ankes.

Det var en meget lettet 36-årig kvinde, der kunne forlade Retten i Svendborg med en klar frifindelse, fortalte forsvarer Anne Mette Clausen Knutzen til TV 2/Fyn 30. august..
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt