Frifundet for at lægge røvere på nettet

Landsretten har omstødt dom over guldsmed, der lagde overvågnings-video ud på YouTube. Tre mænd fra Odense blev tiltalt for røveriet.

Guldsmed Preben Randløv fra Århus fik en bøde 2000 kroner ved byrettet i Århus for at offentliggøre billeder fra overvågningskameraet i hans butik Diamanten under et røveri i februar 2008.

På videoen kunne man se, hvordan røveren først slog guldsmedens hustru i hovedet og derefter forsynede sig med smykker for 1,3 millioner kroner.

Lagde video ud på YouTube

Ved at lægge filmklippet ud på YouTube håbede Preben Randløv at få henvendelser i sagen, og han udlovede samtidig en dusør på 25.000 kroner.

Det gav altså en bøde på 2000. Men Procesbevillingsnævnet gav guldsmeden særlig tilladelse til at indbringe sagen for landsretten.

Den dom blev mandag omstødt ved Landsretten.

Tre mænd fra Odense blev tiltalt

Røveriet blev aldrig fuldt opklaret. Tre mænd fra Odense blev tiltalt, og hos den ene af dem fandt man en del af smykkerne.
Anklagemyndigheden kunne dog ikke bevise, hvem der udførte selve røveriet og gik derfor efter at få hele trioen dømt som medskyldige i røveri. Men de to gik fri, og den sidste fik to år og ni måneders fængsel for hæleri.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt