Friluftsspil kæmper om kunderne

Fynboerne elsker friluftsspil, der giver mulighed for at kombinere det sociale med det kulturelle. Men vi elsker det ikke så meget som før i tiden. Tilskuertallene rasler ned.

I 90erne valfartede over 30.000 fynboer til Frøbjerg hver sommer for at se årets festspil, og på Nyborg Vold kunne Voldspillet samtidig trække lige så mange tilskuer til.

- Alle fynboer skulle til Nyborg volspil. Der kom busser fra både Faaborg og Rudkøbing for at se vores forestillinger, siger Søren Strunge, der er bestyrelsesmedlem i Nyborg Voldspil.

2506 friluft1

Men tiderne har skiftet. I dag kommer der under 20.000 gæster på en sæson til friluftsspil i Frøbjerg og Nyborg og for to år siden var et svigtende publikum ved at koste Nyborg Voldspil livet.

- Publikum svigtede og vi var ved at gå nedenom og hjem, siger Søren Strunge.

Sæsonen gav voldspillet dyrtkøbte erfaringer med at publikum vil have det kendte og traditionelle. Derfor opfører Nyborg Voldspil i år klassikeren "Mød mig på Cassiopeia", mens Frøbjerg Festspil opfører den gamle danske film fra 50erne "Baronessen fra Benzintanken".

- Vi er nødt til at gå efter det sikre de næste år. Vi skal tjene penge, og så er vi om nogle år er vi igen klar til at prøve kræfter med noget nyt, siger Søren Strunge.

Det er især en stærkt stigende konkurrence om fynboernes fritid om sommeren, der får skylden for det dalende publikumstal til friluftspillene. Udover friluftspillene kan fynboerne denne sommer lade sig underholde udendørs af utallige musikfestivaler, torsdagskoncerter, blomsterfestival, H.C.A. Festival, Opera på Slottet, Kirsebærfestival og adskillige by- og havnefester overalt på Fyn.

Se mere om krisen for Friluftsspillene på Fyn i TV 2/FYNs kulturmagasin Fabrikken torsdag klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt