Friskole afviser kritik: Truet af lukning

Friskolen Al-Salam Skolen i Odense er sat under skærpet tilsyn. Indtil skolen har redegjort for en række forhold om undervisning og økonomi bliver skolens statstilskud holdt tilbage. Skolen afviser kritikken.

Ledelse og bestyrelse var samlet på friskolen Al-Salam torsdag for at drøfte den kritik, der har ramt skolen.

Leder på Al-Salam Skolen, Majed Hussein, tiltrådte 1. august, og hele bestyrelsen er også ny, fortæller det nyvalgte bestyrelsesmedlem Khaled Houry, da TV2/Fyn kommer uanmeldt besøg.

Souschef Tor Scavenius har været på skolen i to år, og han sætter ord på stemningen på skolen.

- Det er hårdt. Det tager på os alle sammen, for meget af kritikken er unuanceret, siger Tor Scavenius.

Styrelse kræver dokumentation

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet i Undervisningsministeriet har sat skolen under skærpet tilsyn, og har krævet en redegørelse for en lang række forhold på skolen. I følge BT kræver ministeriet blandt andet dokumentation for, at undervisningssproget er dansk i alle fag.

- Det er helt hul i hovedet. Der står blandt andet i BT, at undervisningen i idræt og musik foregår på arabisk. Det er mig, der står for undervisningen i de to fag, og jeg kan ikke et ord arabisk, siger Tor Scavenius.

Skolen skal også redegøre for, om der er et krav om at give donationer for at sidde i skolens bestyrelse.

- Det er en svær kritik at forholde sig til. Der er forældre, der gerne vi have, at deres børn har en god skole, hvor de lærer noget. Så donationer kan også være en gave fra forældre, der vil noget mere og som vil rykke skolen noget mere, siger Tor Scavenius.

- Vi er ikke en muslimsk friskole

Al-Salam Skolen afviser også, at være en muslimsk friskole.

- Vi er en dansk friskole. Vi arbejder efter danske normer og værdier, og det er vigtigt for os, at vi overholder de danske regler for friskoler, siger Tor Scavenius.

Indtil ministeriet har modtaget en tilfredsstillende redegørelse fra skolen, bliver statstilskuddet holdt tilbage. Skolen har i dag kun 54 elever, og derfor er skolens økonomi i forvejen presset. Så uden statstilskud ser det sort ud.

- Statstilskuddet er altafgørende for vores økonomi. Vi ved ikke, hvad der skal ske med løn til lærerne, om skolen kan overleve, og om eleverne har en skole at gå på. Det er hårdt, for vi er så afhængige af det her, siger Tor Scavenius.

- Vi er en dansk friskole. Vi arbejder efter danske normer og værdier, og det er vigtigt for os, at vi overholder de danske regler for friskoler, siger Tor Scavenius.

Oversigt

    Oversigt