Friskole-børnehave: Vi vil heller ikke have tablets presset ned i halsen

Svindinge Friskoles børnehave bakker op om kolleger og forældre i Rudolf Steiner børnehaven Askelæ, der nægter at efterleve kommunens krav om digital læring.

Det er ikke kun et issue for landets Rudolf Steiner børnehaver, hvis kommunerne - som man har gjort det i Svendborg - begynder at stille krav om digital læring i form af for eksempel tablets eller computere i private og frie dagtilbud.

Det mener man på Svindinge Friskole, der ligger i Nyborg Kommune.

Skolens værdigrundlag hviler på ønsket om at være et forpligtende fællesskab. Den rummer en integreret daginstitution med 38 børnehavebørn og 18 børn i vuggestue.

quote Vi vil gerne bakke op om retten til det frie valg, hvor man som forældre har muligheden for at vælge det pasningstilbud, som hviler på de værdier og holdninger, som man gerne vil give sine børn med videre

Charlotte Frank, Børnehaveleder, Svindinge Friskole.

- Det ligger jo i hele friskoletraditionen, at vi gerne vil skabe mangfoldighed, og at vi ikke skal ensrettes allesammen. Institutioner, børn og mennesker skal ikke være en mainstream ting, som er skåret over den helt samme skabelon. Lad os nu tilbyde noget forskelligt og ikke bare ovenfra få dikteret nogle snævre rammer, der definerer, hvad der er sandheden for alle familier, lyder det fra Charlotte Frank.

Frie skoler og dagintitutioner bør stå sammen

TV 2 Fyns omtale af tvisten mellem Svendborg Kommune og Rudolf Steiner børnehaven Askelæ fik blandt andet børnehaveleder Charlotte Frank til at tage spørgsmålet om digital læring op på et forældremøde i sidste uge.

Ifølge hende er forældrene helt enige om, at børnene får masser af skærmtid derhjemme, og at det derfor er vigtigt for dem, at de i børnehaven får lov til at lege og opbygge sociale relationer til de andre børn.

 - Vi vil gerne bakke op om retten til det frie valg, hvor man som forældre har muligheden for at vælge det pasningstilbud, som hviler på de værdier og holdninger, som man gerne vil give sine børn med videre, siger børnehaveleder under Svindinge Friskole, Charlotte Frank.

Opbakning forud for møde i Børn- og Ungeudvalget

Selvom det relevante udvalg i Svendborg Kommune flere gange har drøftet sagen, har der på intet tidspunkt været flertal for at forsøge at give børnehaven Askelæ en dispensation fra indførelsen af digitale læringsmidler.

Det bliver ikke med socialdemokratiske stemmer, at den private Rudolf Steiner børnehave Askelæ får dispensation fra Svendborg Kommunes krav om digital læring.

På baggrund af omtalten hos TV 2/FYN, besluttede Enhedslisten imidlertid at bede om at få sagen på dagsordenen endnu engang.

Udvalgsmødet finder sted onsdag aften, og du kan få mere at vide om udfaldet af mødet her på TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt