Friskolen i Langtved sat på gaden

Friskolen i Langtved er sat på gaden. Senest søndag skal friskolen have forladt den nedlagte Langtved Skole.

Sagen om Langtved Friskole blev først behandlet på et økonomiudvalgsmøde klokken 16.30 i Nyborg tirsdag eftermiddag. Her bad Venstre så om at få sat sagen på byrådsmødet.

Byrådemødet begyndte klokken 17, og sagen om friskolens køb af den nedlagte Langtved Skole blev behandlet som det første punkt.

Ud senest søndag

En flertal i byrådet besluttede, at Langtved Friskole skal være flyttet ud af den nedlagte Langtved Skole senest søndag.

Kun Venstre stemte imod, og foreslog at friskolen kunne leje sig ind.

Kommunen vil nu undersøge om bygningerne kan bruge til et kommunalt formål. Ellers sættes skolen til salg igen.

Langtved Friskole indkalder nu til forældremøde onsdag aften, hvor den nye situation skal drøftes. Bestyrelsen indstiller, at skolen fortsætter i andre lokaler.

En af de muligheder, der tidligere har være på tale, er byens sportsklub. I givet fald skal klubhuset udbygges med et par klasselokaler, så den kan rumme skolens 30 elever og 4 lærere.

Kunne ikke stille med bankgaranti

Et par dage før skolestart lavede Langtved Friskoleforening ellers en aftale med Nyborg Kommune om at købe de gamle skolebygninger for to millioner kroner.

Langtved Friskoleforening fik frist til 1. september til at stille med en bankgaranti. Det lykkedes ikke, og kommunen gik med til at forlænge fristen til mandag 12. september klokken 12.

Men i en mail mandag til kommunen oplyste foreningen, at den ikke kan skaffe en bankgaranti.

Oversigt

    Oversigt