I det fynske folks tjeneste

Friskoler frygter kæmpebesparelse

Mindre undervisning, flere elever i klasserne og øget forældrebetaling. Det kan blive konsekvensen af regeringens besparelser. Det mener Dansk Friskoleforening.

For nok bliver der sparret på folkeskolerne, men friskolerne bliver endnu hårdere ramt.

På landsplan lægger regeringen op til en samlet årlig besparelse på 90 millioner kroner for friskolerne. Skole for skole er det næsten dobbelt så meget som folkeskolerne skal spare.

- Vi må acceptere, at der skal spares, men det er ikke rimeligt, at friskolerne bliver udsat for dobbelte besparelser. Mange friskoler kæmper i forvejen med økonomien, så vi taler om noget, der kan gå hen og blive meget alvorligt - for forældrenes frie skolevalg og dermed friskolerne, siger landsformand i Dansk Friskoleforening, Ebbe Lilliendal.   

Folkemøder

Derfor indkalder Friskoleforeningen nu til folkemøder over hele landet. I eftermiddag møder 150 forældre, elever og ansatte op på Højby Friskole for at diskutere, hvordan de fynske friskoler skal klare den økonomiske udfordring.

I følge foreningen vil forældrene komme til at betale omkring 1.000 kroner mere per elev om året. Den udgift kan blive endnu større, i det befordringstilskuddet til buskort også skal bortfalde i følge regeringens plan.  

Se invitationen og hør friskolernes formand her

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.