I det fynske folks tjeneste

Fritidscowboy slipper for fængsel

Vestre Landsret finder den fynske fritidscowboy, Martin Boas Dahl, skyldig i at have overtråd knivforbuddet, men fængselsstraffen fra byretten bortfalder.

02:02

Martin Boas Dahl fra Svendborg kendt skyldig for besiddelse af ulovlig kniv, men slipper for straf

1 af 2

En fynsk fritidscowboy er skyldig, men slipper for straf for at have overtrådt våbenlovens knivforbud i forbindelse med en showoptræden på en countryfestival på Mors.

Med strafbortfaldet ved ankesagen i Vestre Landsret slipper den 39-årige Martin Boas Dahl fra Svendborg hermed for at sidde de syv dage i spjældet, som byretten idømte ham i sommer.

Western-entusiasten fra foreningen Gunslingers havde en våbentilladelse til blankvåben, og hans advokat ville have ham frikendt.

Men landsretten har dømt den 39-årige skyldig med den begrundelse, at han bar en foldekniv og to større dolke under festivalen under omstændigheder, hvor det ikke havde et formål, som undtager håndværkere, spejdere og andre friluftsfolk fra det generelle forbud.

Et såkaldt anerkendelsesværdigt formål betyder nemlig, at knive er til praktisk brug, og ikke bare til pynt, sådan som westernentusiasten bar dem, da han blev pågrebet.

Martin Boas Dahl slipper dog for straf, fordi han ikke var bekendt med den skelnen, og derfor ikke anses for at have overtrådt loven med fortsæt eller uagtsomt, anfører landsretten.

Vestre Landsret begrunder også strafbortfaldet med, at den dømte hidtil ikke er dømt for lovovertrædelser.

Og retten føler sig også overbevist om, at han heller ikke kunne finde på at bruge kniv "i forbindelse med eventuelle tilspidsede situationer på festivalen".

Martin Boas Dahl slipper også for at få konfiskeret sine knive, som han var udstyret med for at lige en såkaldt trapper - en slags pelsjæger, der fanger dyr i fælder ude på prærien.

Indslaget øverst er fra 21 september 2010.