Frivillig i 25 år: De står bag festivalen

De kommer tilbage til Rue Mark år efter år efter år efter ? Langelandsfestivalen har i år 25 års jubilæum, og det er der faktisk også flere af de frivillige hjælpere, der har.

Selvom Kenneth Mathiasen kun er 36 år gammel, har han 25 års jubilæum som frivillig bag Langelandsfestivalen. I dag blev han endda overrasket med taler og gaver i anledning af jubilæet.

- Jeg er helt overvældet - jeg blev helt rørt, siger Kenneth Mathiasen.

- Det bliver ens lille barn

Dan Ment føler, at festivalen er som hans lille barn. Han var med til at slå de første pløkker i under den allerførste festival
Dan Ment føler, at festivalen er som hans lille barn. Han var med til at slå de første pløkker i under den allerførste festival

Også Dan Ment og Jeanette Nielsen er festivalveteraner og har hjulpet til i lige så mange år, som festivalen på Langeland har eksisteret.

- Når man har været med til at banke de første pløkker i jorden herovre, og har været med til at bygge pladsen op dengang, så virker det jo lidt som om, at det er ens lille barn, siger Dan Ment, der i år er produktionsmanager på den store scene i år.

- Det er svært at løsrive sig fra, når man først har fået det ind under neglene, siger Jeanette Nielsen, der i år er områdeansvarlig i Børnelandet.

Og der er en helt særlig forklaring på, hvorfor de frivllige år efter år slider for at stable Danmarks Største Havefest på benene.

- Det er fantastisk. Man bliver jo en stor familie, siger Kenneth Mathiasen, som jo også kun var 11 år første gang, at han hjalp til.

Jeanette Nielsen er områdeleder i Børneland på festivalen
Jeanette Nielsen er områdeleder i Børneland på festivalen

Og selvom man har gjort det hele 24 gange før, kan man stadig godt glæde sig til årets festival.

- Jeg glæder mig til onsdag, når vi smider det første musik op på store scene, siger Dan Ment.

- Jeg glæder mig over godt vejr, og håber at børnene føler, at de har fået noget godt med sig hjem, når det er færdigt, siger Jeanette Nielsen.

- Jeg glæder mig blandt andet til jubilæumskoncerten på lørdag, siger Kenneth Mathiasen.