I det fynske folks tjeneste

Frivillige tager kampen op mod studiefrafald

Over halvdelen af de studerende dropper deres erhvervsuddannelse, og det har både sociale og økonomiske konsekvenser. I Odense er en gruppe frivillige godt i gang med at vende udviklingen.

Samtaleboblen har stor succes med at hjælpe Odenses studerende. I september vandt foreningen en frivilligpris.

Det er den frivillige forening Samtaleboblen i Odense, der i 2011 tog kampen op mod frafaldet af studerende, og de frivillige coacher har ved årets afslutning coachet i alt 175 studerende.

I september vandt den lille forening Odense kommunes ildsjælepris, og efter Samtaleboblen blev stiftet i 2011 har der været en stor stigning i studerende, der vil have hjælp. En hjælp, som tal fra Undervisningsministeriet viser, der er stærkt brug for. 6 ud af 10 studerende dropper ud af erhvervsuddannelserne.

- Det koster samfundet dyrt, men det har også en høj pris for den studerende, der dropper ud. Det er ikke alle, der kommer i gang igen, og derfor er det så vigtigt at hjælpe de studerende med at trives på studiet, siger Flemming Petersen, der er stifter af Samtaleboblen.

De studerende kommer til foreningen for at få hjælp til alt fra ensomhed til eksamensangst, og man vil gerne nå ud til endnu flere.

- Vi forventer at have faste aftaler med alle gymnasierne i løbet af 2013 og alle erhversskolerne i løbet af 2014, siger Flemming Petersen og understreger, at de studerende uden aftaler via skolen altid selv kan tage kontakt til Samtaleboblen.

Samtaleboblen støttes af Odense kommune og modtog i september kommunens Ildsjælepris for det store arbejde.

Samtaleboblen