I det fynske folks tjeneste

Frontalangreb på bestyrelsen i Sydfyns Elforsyning

Sagen om et muligt salg af Sydfyns Elforsyning tager nu en ny drejning, flere medlemmer af selskabets repræsentantskab vil nu tvinge bestyrelsen til at samarbejde med Svendborg Kommune om en fælles analyse af mulighederne for et salg.

Fra start har elforsyningens bestyrelse med formand Guri Krøis i spidsen afvist tanken om en handel, ligesom formanden også ved flere lejligheder har afvist borgmester Curt Sørensens ønske om, at elforsyning og kommune får en uvildig part til at lave en analyse af juridiske muligheder, fordele og ulemper ved et salg.

Men nu vil syv medlemmer af selskabets repræsentantskab altså tage kampen op mod bestyrelsen, medlemmerne vil have et forslag til afstemning på næste repræsentantskabsmøde, der kan tvinge bestyrelsen til et indgå i analysearbejdet med kommunen.

Skulle det forslag ikke blive vedtaget, vil forslagsstillerne til gengæld kræve, at bestyrelsen udarbejder en præcis strategi for at standse de store underskud, som elforsyningen har præsenteret de seneste år.

Elforsyningen er et selvejende selskab, og den øverste myndighed er repræsentantskabet med 45 medlemmer, der alle er udpeget af byrådet. Ud af repræsentantskabet vælges seks personer, der sammen med tre medarbejderrepræsentanter udgør bestyrelsen.

De utilfredse repræsentantskabsmedlemmer, der nu vil sætte bestyrelsen på plads er de konservative Peder Skou og Inge M. Drost samt SF's repræsentantskabsmedlemmer.

- Vi skal have det her undersøgt, og så er den ikke længere, siger Peder Skou.

Onsdag før påske diskuterede bestyrelsen senest for at indgå i et analysearbejde med kommunen. På forhånd havde det konservative medlem af bestyrelsen Hans Erik Pedersen givet udtryk for, at han ønskede en fælles analyse, men det var der ikke flertal for.

Elforsyningen har netop præsenteret sit seneste regnskab, og det viser et underskud på 134 millioner kroner. Underskuddet skyldes primært nedskrivninger på selskabets fibernet.

Ved du noget? Så send os et tip