Frustration over politiet

Politiet tager ikke vores henvendelser alvorligt! Sådan lyder det fra en række borgere, som er forargede over, at fx spritbilister ikke bliver stoppet, selv om der foreligger en konkret anmeldelse.

Mange fynboere vil gerne hjælpe politiet med at spotte og forfølge fulde trafikanter i trafikken. Men ofte er anmeldelserne forgæves.

- Jeg har kørt ved siden af nogen, der har kørt over for rødt og indenom, og når jeg har ringet til politiet, har de sagt, at det har de sandelig ikke tid til. En anden gang var der én der var ved at køre en knallert ned fordi han kørte over for rødt i et lyskryds. Jeg havde politiet i røret, og de havde ikke tid, fortæller Claus Pedersen, der er chauffør.

Chaufføren har også kendskab til en person, der flere gange har kørt fuld i bil.

- Det har jeg også anmeldt, men der sker ikke noget og han kører stadigvæk, siger Claus Pedersen.

Hash-kørsel ignoreret

Mandag bragte TV 2/FYN en historie om, hvor svært det er at få politiet ud, denne gang for hashkørsel.

- De har ikke nogen ledige vogne, så vi må gerne vende om og køre hjem igen, fortalte Claus Hansen mandag på TV 2/FYN.

Claus Pedersen og flere andre seere har kontaktet TV 2/FYN efter de så indslaget, med præcis den samme oplevelse af politiets fravær.

Søren Nielsen har anmeldt spritkørsel på scooter seks gange.

- Man får så bare det svar, at man skal prøve at følge efter. Men det er bare tidsfordriv for efter et kvarter får man en opringning om at man kan køre hjem og lave kaffe, fordi de ikke har tid, fortæller Søren Nielsen.

Årsag til hundredvis af ulykker

Men der er god grund til at tage spritus i trafikken meget alvorlig. I 2010 var spritus medvirkende indblandet i 226 trafikulykker på Fyn, og i år indtil nu 176 ulykker. Netop derfor tager Claus Pedersen spritkørsel alvorligt.

- Jeg har mistet et familiemedlem på grund af sprit og narkokørsel, og det gør ondt, siger Claus Pedersen.

Men politiets manglende reaktioner får trafikanterne til at overeje om de skal tage deres samfundspligt alvorligt og anmelde spritkørsel.

- Jeg anmelder ikke flere sager for de kommer ikke alligevel, siger Claus Pedersen.

Oversigt

    Oversigt