Frustreret OB-direktør: Det er helt urimeligt!

OB-direktør Ole Bang Nielsen kalder FC Københavns tilskuerstraf for optøjer i forbindelse med en Brøndbykamp for helt urimelig. Den gik nemlig mest ud over OB.

OB havde søndag aften besøg af de forsvarende danske mestre fra FC København. Normalt bliver mestrene bakket op af en stor skare medrejsende fans, men en straf fra Fodboldens Appelinstans gjorde, at FCK ikke måtte have fans med på Odense Stadion.

Årsagen er den ballade, der opstod i forbindelse med afviklingen af en kamp mod Brøndby for et par måneder siden.

quote En bøde, som bare rammer FCK, det er vel nok? Det handler om penge det her. Så giv dem en bøde, der er stor nok

Ole Bang Nielsen, administrerende direktør, OB

I første omgang havde disciplinærudvalget givet FCK en straf på to hjemmekampe uden tilskuere. Men appelinstansen omgjorde straffen til en bøde og en udekamp uden medrejsende fans.

Den kamp var på Odense Stadion søndag aften.

Og med alle FC Københavns udebanefans på sofaerne på Østerbro i København i stedet for på stadion i Bolbro i Odense mistede OB et større beløb for manglende entreindtægter og matchday-indtægter som salg af øl, pølser og sodavand. 

- Vi savner dem jo. Ikke bare fordi det giver lidt penge i kassen, men fordi det er den stemning på stadion, der er det hele værd. Så de var hårdt savnet, siger OB's administrerende direktør, Ole Bang Nielsen, til TV 2/Fyn.

Tab på en kvart million

Der har været nævnt beløb i størrelsesordene 250.000 kroner, men det vil Ole Bang Nielsen ikke bekræfte.

Men uanset hvor mange penge, OB taber på FCK's fanstraf, er det utilfredsstillende for OB, siger direktøren.

- Ja, naturligvis. Beløbet vil jeg ikke kommentere, det skal vi have regnet på de næste par dage, men hvorfor vi skal rammes, når der i øvrigt er en hel masse andre sanktioner, man kunne have valgt, som ikke ville ramme os, det forstår jeg simpelthen ikke. Det er helt urimeligt, mener direktøren.

Han peger i stedet på, at FC København, hvis fans stod for balladen under kampen mod Brøndby, burde have været ramt af en økonomisk straf.

- En bøde. Hvorfor ikke? En bøde, som bare rammer FCK, det er vel nok? Det handler om penge det her. Så giv dem en bøde, der er stor nok, siger Ole Bang Nielsen. 

Men er det ikke bare sådan, reglerne er?

- Jo, det kan du sige. Men i det her tilfælde er det jo en situation, som er opstået, fordi nogen har lavet ballade i Brøndby for to måneder siden. Så kommer der en dom, og den rammer os skævt - og det er ikke rimeligt, siger direktøren.

Ingen udsigt til kompensation

OB-direktøren har tidlige udtalt, at han forventede, at de øvrige parter, der har spillet en rolle i sagen - DBU, Divisionsforeningen og FCK - vil hjælpe OB’erne med at blive kompenseret rent økonomisk.

Det ser dog ikke ud til at ske.

Ole Bang Nielsen fortæller, at OB afviste 25-30 FCK-fans i indgangen samt en enkelt, der var kommet ind og ned at sidde på sin plads på stadion. Han forlod dog stadion stille og roligt og uden problemer, da kontrollørerne henvendte sig. 

 

Oversigt

    Oversigt