Frustreret patient: Operation af kødsår udskudt seks gange

Seks gange blev Pernille Enkebølle Andersens operation aflyst, selvom hun stod klar i operationstøjet. Et opråb på Facebook fik sat gang i tingene.

Pernille Enkebølle Andersen glædede sig til, at hendes nye drivhus ankom. Men glæden blev hurtigt afløst af et mareridt. Pallen med det 350 kilo tunge glas væltede ned over Pernilles ben og lammede hende.

Hun bliver hentet af en ambulance - og senere sendt hjem med krykker. 

- Jeg kan ikke mærke mig selv fra lysken ned til tæerne, siger Pernille Enkebølle Andersen. 

Den 10. april,  efter lang tids stærke smerter, bliver hun indlagt på Odense Universitetshospital. Der er en blodansamling på 20 centimeter inde i hendes lår. 

Der er to ting, som man kan gøre ved en blodansamling - operere den væk eller lade den være til den forsvinder af sig selv. Lægerne beslutter sig for det sidste. 

Aflyst operation seks gange

Efter to operationer skal hun have transplanteret hud fra det ene lår til det andet.  Hele seks gange bliver den operation aflyst. 

- Der er tålmodigheden brugt op. Jeg kan simpelthen ikke klare mere psykisk. Jeg har også tre børn og en familie, der skal hænge sammen, siger Pernille Enkebølle Andersen. 

Pernille Enkebølle Andersen deler sin oplevelse med de mange aflyste operationer på Facebook - opslaget bliver delt over 500 gange, og det sætter skub i tingene. 

- Overlægen beklagede mange gange, og han sagde, at han også var på Facebook og havde set det der. Jeg synes det er grotesk, at man skal gå den vej frem, siger Pernille Enkebølle Andersen. 

OUH beklager 

Odense Universitetshospital kan ikke oplyse, hvor mange operationer de må aflyse dagligt. Men ledende overlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling, mener der er tale om et særtilfælde med Pernille Enkebølle Andersen. Derfor reagerede de også straks, da de opdagede hendes opslag. 

- Jeg er sikker på, at dem, der har stået med det i den konkrete situation, de har taget nogle relevante valg. Det man ikke lige har fanget, det er, at hun har været aflyst så mange gange. Der har vi et kommunikationsproblem, og det beklager jeg, siger Niels Dieter Röck, ledende overlæge på Ortopædkirurgisk afdeling, Odense Universitetshospital. 

Er man bare et nummer? 

Pernille Enkebølle Andersen blev opereret tidligt torsdag morgen efter hendes opråb på Facebook. Her besluttede de, at hun kunne komme hen på en anden afdeling og blive opereret. 

- Jeg føler mig efterhånden ikke som et navn eller en person. Jeg føler mere, at jeg bare er en i rækken, der bliver taget af en liste. Jeg føler lidt, at jeg er et nummer, siger Pernille Enkebølle Andersen. 

Se hele indslaget nedenfor. 

 

Oversigt

    Oversigt