Frygt for mangel på fyrværkeri

I katastrofebranden på fyrværkerifabrikken i Kolding forsvandt 20 procent af landets lovlige fyrværkeri. Det kan betyde, at supermarkeder og andre salgssteder får problemer med at skaffe nok fyrværkeri, og at efterspørgslen dermed stiger på det illegale fyrværkeri.

-

I katastrofebranden på fyrværkerifabrikken i Kolding forsvandt 20 procent af landets lovlige fyrværkeri. Det kan betyde, at supermarkeder og andre salgssteder får problemer med at skaffe nok fyrværkeri, og at efterspørgslen dermed stiger på det illegale fyrværkeri. Lægerne frygter for det illegale fyrværkeri:

- Flertallet af ulykkerne involverer ulovligt fyrværkeri, så hvis der kommer flere kanonslag og illegale raketter, kommer der flere ulykker. Folk er ikke altid lige dygtige til at slippe kanonslagene, når de tændes, og de illegale raketter kan eksplodere, idet man tænder dem. Mit håb er, at der er nok kvalitetstestet fyrværkeri i forretningerne, siger overlæge Tune Ipsen fra den ortopædkirurgiske afdeling på Odense Universitetshospital til Ritzau.  

Ifølge indkøbschef i Dansk Supermarked skulle der trods alt være nok lovligt fyrværkeri:

- Fyrværkerifabrikken i Kolding var en god leverandør gennem 25 år, men vi har også andre leverandører. Leverandørerne køber altid lidt mere, end der bliver solgt, så branden i Kolding vil sandsynligvis bare betyde, at restlagrene bliver mindre, siger Bo Kristensen, der er indkøbschef i Dansk Supermarked, til Ritzau.

Oversigt

    Oversigt