Frygt for tab af kulturklenodier

Branden på lampefabrikken Le Klint havde torsdag aften så godt fat i administrationsbygningen i Næsby, at det ikke lykkedes for brandvæsenet at få slukket ilden, inden det var for sent. Bygningen rummede måske kendte malerier og andre kulturværdier.

-

Branden på lampefabrikken Le Klint havde torsdag aften så godt fat i administrationsbygningen i Næsby, at det ikke lykkedes for brandvæsenet at få slukket ilden, inden det var for sent.


I løbet af en halv time lykkedes det dog brandfolkene at få ilden under kontrol, så branden ikke bredte sig til produktionshallen, hvor de verdenskendte Le Klint lamper bliver foldet.


Malerier i kontorbygningen
Ledelsen og medarbejderne på Le Klint var fredag så chokerede over branden, at de ikke ønskede at tale med pressen om tabene, men da TV2/FYN for mindre end et år siden besøgte virksomheden som den første tv-station nogensinde, var den nu udbrændte administrationsbygning fyldt med kulturhistoriske klenodier. Blandt andet den første Le Klint-lampe der blev produceret og flere malerier af Brendekilde og P.V. Jensen Klint.


Brandårsag ukendt
Politiets teknikere undersøgte fredag den udbrændte bygning, men fredag middag er der stadig ingen oplysninger om brandårsagen.


Udover branden blev Le Klint-fabrikkens kældre oversvømmet med vand, da en fjernvarmeradiator sprang læk, og der gik hul i et vandværksrør i vejen på grund af det store pres fra brandslukningen.

Oversigt

    Oversigt