I det fynske folks tjeneste

Frygter nye sager om omsorgssvigt på Strandvænget

Pædagoger frygter nye sager om omsorgssvigt på Strandvænget i Nyborg.

Den udskældte institution Strandvænget i Nyborg skal spare 20 millioner kroner. Pædagoger frygter det kan betyde nye sager om omsorgssvigt.

Region Syddanmark har besluttet, at Strandvænget i Nyborg skal spare 20 millioner kroner. Tidligere har de pårørende kritiseret den beslutning, og nu mener pædagogerne at besparelserne kan få alvorlige konsekvenser.

- Jeg kan frygte, at den yderste konsekvens af så dramatiske besparelser kan blive nye sager om omsorgssvigt, siger Hanne Ellegaard, der er kredsformand i Socialpædagogerne Lillebælt.

En dokumentar på TV2 afslørede i 2007 stærkt kritisable forhold for beboerne på Strandvænget. Derfor bevilgede Region Syddanmark ekstra 40 millioner kroner årligt til institutionen, for at genoprette forholdene. Blandt andet skete der en større omstrukturering på stedet. Det er halvdelen af de midler regionen nu vil spare væk.

- Jeg mener ikke, der er brugt én krone for meget på Strandvænget. Kvalitet i indsatsen for samfundets svageste koster nu engang, siger Hanne Ellegaard.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.