I det fynske folks tjeneste

Fuld tryk på Fynsværket

Fjernvarmen på Fynsværket kører for fulde tryk efter nattens kulderekord og Fjernvarme Fyn har tændt for 11 spidslast-kedler. Temperaturer på minus 23 grader har sat fut på alle kedler.

Kedlerne for kul, halm og affald har brænder for fulde omdrejninger på Fynsværket, og hos Fjernvarme Fyn er der ekstraordinært taget 11 kedler i brug for at forsyne fynboerne med varme. Den ekstra produktion betyder, at der i øjeblikket bliver produceret 15 procent mere varme i forhold til tidligere rekorder.

Men trods ekstra blus på alle kedler skal forbrugerne ikke bekymre sig om gigantiske varmeregninger.

- Selv hvis februar fortsætter med de ekstreme kuldegrader, som vi netop har set, så er der ikke noget, der tyder på, at fjernvarmeforbrugerne får ekstra-regninger. De har nemlig sparet utroligt meget i november, december og januar, fordi disse måneder har været særdeles varme, siger teknisk konsulent Mogens H. Nielsen fra Dansk Fjernvarme.

Også i Trekantområdet har der været skruet godt og grundigt op for varmeproduktionen. Her når det seneste døgn helt op i top-3, viser opgørelser fra Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S.