I det fynske folks tjeneste

Fulde unge årsag til stor eftersøgning

Forsvarets Operative Kommando ledte onsdag morgen efter en mand i Faaborg Fjord.

Et stort beredskab ledte onsdag morgen forgæves efter en mand i Faaborg Fjord. Manden blev fundet sovende i sin seng.

Flere skibe og Flyevåbnets redningshelikopter afsøgte onsdag formiddag Faaborg Fjord, fordi der var frygt for at en person var faldet over bord fra en jolle.

I følge orlogskaptajn Hans Christian Iversen fra Forsvarets Operative Kommande blev redningsaktionen indledt kl. kvart i otte, da en restauratør observerede en ung mand, der hang ud over kanten på en jolle. Den unge mand er 23 år og fra Norge.

Redningsfolkene var i tvivl om, hvorvidt endnu en person havde befundet sig i jollen. Samtidig blev en anden jolle observeret drivende på Faaborg Fjord, og derfor indledte Forsvarets Operative Kommande en større redningsaktion.

To lokale skibe, to skibe fra forsvaret og en redningshelikopter deltog i eftersøgningen. I alt ledte mellem 20 og 25 redningsfolk efter en nødstedt mand.

I mellemtiden afhørte politiet den berusede nordmand, der havde hængt ud over kanten på jollen. Afhøringen afslørede at han i en brandert havde aftalt med en ven, at drage på fisketur på fjorden. Men de unge mænd var blevet uvenner, og vennen var i stedet gået hjem for at sove.

Derfor blev aktionen afblæst igen kl. lidt over ni. I følge Hans Christian Iversen fra Forsvarets Operative Kommando er redningsaktioner som denne dyre.

Politiet vil efter alt at dømme sigte den 23-årige nordmand for tyveri. De to joller, han havde taget med ud på fjorden, var nemlig ikke hans.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.