Fulde unge årsag til stor eftersøgning

Et stort beredskab ledte onsdag morgen forgæves efter en mand i Faaborg Fjord. Manden blev fundet sovende i sin seng.

Flere skibe og Flyevåbnets redningshelikopter afsøgte onsdag formiddag Faaborg Fjord, fordi der var frygt for at en person var faldet over bord fra en jolle.

I følge orlogskaptajn Hans Christian Iversen fra Forsvarets Operative Kommande blev redningsaktionen indledt kl. kvart i otte, da en restauratør observerede en ung mand, der hang ud over kanten på en jolle. Den unge mand er 23 år og fra Norge.

Redningsfolkene var i tvivl om, hvorvidt endnu en person havde befundet sig i jollen. Samtidig blev en anden jolle observeret drivende på Faaborg Fjord, og derfor indledte Forsvarets Operative Kommande en større redningsaktion.

To lokale skibe, to skibe fra forsvaret og en redningshelikopter deltog i eftersøgningen. I alt ledte mellem 20 og 25 redningsfolk efter en nødstedt mand.

I mellemtiden afhørte politiet den berusede nordmand, der havde hængt ud over kanten på jollen. Afhøringen afslørede at han i en brandert havde aftalt med en ven, at drage på fisketur på fjorden. Men de unge mænd var blevet uvenner, og vennen var i stedet gået hjem for at sove.

Derfor blev aktionen afblæst igen kl. lidt over ni. I følge Hans Christian Iversen fra Forsvarets Operative Kommando er redningsaktioner som denne dyre.

Politiet vil efter alt at dømme sigte den 23-årige nordmand for tyveri. De to joller, han havde taget med ud på fjorden, var nemlig ikke hans.

Oversigt

    Oversigt