Fyn er europamestre i naturgenopretning

Naturgenopretningen af Odense Å modtager ny stor hæder i EU. Projektet er blevet kåret til at være blandt de fire bedste, og bliver nu præmieret som 'bedste af de bedste'.

Naturstyrelsen modtager prisen for et 32 millioner kroner dyrt projekt, hvor Odense Å igen er blevet snoet, mens der er blevet genskabt 350 hektar vådområder i Ådalen.

De fysiske forhold i åen er blevet forbedret for sjældne arter. Blandt andet for den tykskallede malermusling, der er meget afhængig af rent strømmende åvand.

- Jeg er meget stolt af, at vi kan levere naturgenopretning af den kvalitet herhjemme. Det kræver dygtige folk at gennemføre et projekt af den størrelse, hvor vi både kan levere høj kvalitet for naturen og dokumentere det gennem et godt styret projekt. Jeg håber da, at EU får endnu mere lyst til at investere i vores genopretningsprojekter, siger skovrider i Naturstyrelsen, Søren Kirk Strandgaard.

Det er EU Kommissionen, som hædrer den fynske indsats blandt alle de EU støttede LIFE naturprojekter. Projektet er EU-støttet med 14 millioner kroner, og er tidligere udpeget som et af de 13 bedste i EU.

23. maj drager Naturstyrelsens projektledelse til Bruxelles for at modtage prisen.

Læs mere om Odense Å-projektet

Oversigt

    Oversigt