I det fynske folks tjeneste

Fyn er fin: Det har turisterne også fundet ud af

I 2016 var der rekordmange turister på Fyn. I år vil det blive endnu vildere, ifølge prognoser fra VisitFyn.

01:25

Egeskov Slot, H.C. Andersens Hus, Den fynske landsby, Clay, Brandts og Odense Zoo. Der findes utallige oplevelser og muligheder på Fyn, og det har turisterne også fået øjnene op for.

Vi er i uge 26 nu, som plejer at være en meget stille uge, og nu har vi allerede del gæster.

Helle Ålkjær, Indehaver, Bøsøre Strand Feriepark

-På baggrund af den nationale prognose med fremgang på 3-5 procent (på antal udenlandske overnatninger red.) og på baggrund af de tilbagemeldinger, vi har fået fra virksomheder, så har vi faktisk store forventninger til, at 2017 kan blive et rekordår for den fynske turisme, siger Thomas Kastrup, der er forretningschef hos Udvikling Fyn.

Læs også Kineserne strømmer til Odense-museer

Tyskere og nordmænd fylder ferieboliger  

I 2016 var der rekordmange besøgende til øen. I år forventer man at slå rekorden igen med både danske, tyske og norske gæster.

Hos en af Danmarks største ferieportaler Cofman.com forventer direktøren en stigning på 10 procent i forhold til udlejning af ferielejligheder på Fyn. Og hos Bøsøre Strand Feriepark er de mange gæster også til at mærke.

- Vi er i uge 26 nu, som plejer at være en meget stille uge, og nu har vi allerede en del gæster. Og de næste par uger får vi langsomt, men sikkert fyldt op, og det er en god følelse, siger Helle Ålkjær, som er indehaver af Bøsøre Strand Feriepark.

Hos Bøsøre Strand Feriepark er det især de tyske og norske gæster, der får tallet til at stige.

- Vi har været rigtig gode til at markedsføre os, og det ser ud til at bære frugt nu. Nordmændende er tit stoppet i Jylland, og nu kan vi se, at de kommer videre til os.

Uro i verden sender turisterne til Danmark

De mange besøgende til Danmark skyldes ifølge VisitDanmark blandt andet frygten for terror i for eksempel Tyrkiet og Nordafrika. Og det kan Helle Ålkjær også nikke genkendende til.

- Både de udenlandske og de danske gæster ser os som et sikkert land at være i. De ser os som en campingplads, hvor det er sikkert at at lukke deres børn ud eller slappe af. Man skal ikke bekymre sig så meget her, forklarer hun.

Hvis VisitDanmarks prognoser holder, så vil man på landsplan slå en rekord, som er helt tilbage fra 1993.