I det fynske folks tjeneste

Fyn er mest frugt-frugtbar

Fyn er det mest frugtbare område i Danmark, når det gælder frugt. Efter nogle år, hvor danskerne mest har spist Granny Smith-æbler, har mange fået øjnene op for den komplekse smag i et dansk æble.

Det skriver magasinet FoodCulture.

I gennemsnit producerede Fyn i 2006 mere end 3.500 kg æbler pr. km2. Til sammenligning lå produktionen i Syddanmark på 60 kg
æbler pr. km2. Og et lignende billede ses for de danske pærer, viser en beregning fra Landbrug & Fødevarer, baseret på tal fra Danmarks Statistik.

- Fyns breddegrad er optimal for frugtavl. Øen ligger meget tæt på den nordlige dyrkningsgrænse, og det betyder, at æblerne oplever meget store skift i temperaturen, som er med til at give en længere udvikling af frugten og en mere kompleks smag end i æblerne fra varmere himmelstrøg, fortæller frugtavler Poul Rytter fra Harndrup Skov Frugtplantage på Fyn.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.