I det fynske folks tjeneste

Fyn er mest frugt-frugtbar

Fyn er det mest frugtbare område i Danmark, når det gælder frugt. Efter nogle år, hvor danskerne mest har spist Granny Smith-æbler, har mange fået øjnene op for den komplekse smag i et dansk æble.

Det skriver magasinet FoodCulture.

I gennemsnit producerede Fyn i 2006 mere end 3.500 kg æbler pr. km2. Til sammenligning lå produktionen i Syddanmark på 60 kg
æbler pr. km2. Og et lignende billede ses for de danske pærer, viser en beregning fra Landbrug & Fødevarer, baseret på tal fra Danmarks Statistik.

- Fyns breddegrad er optimal for frugtavl. Øen ligger meget tæt på den nordlige dyrkningsgrænse, og det betyder, at æblerne oplever meget store skift i temperaturen, som er med til at give en længere udvikling af frugten og en mere kompleks smag end i æblerne fra varmere himmelstrøg, fortæller frugtavler Poul Rytter fra Harndrup Skov Frugtplantage på Fyn.