I det fynske folks tjeneste

Fyn er på Fælleslisten

Med tidligere folketingspolitiker Ebbe Kalnæs i spidsen er det vestjyske parti Fælleslisten ved at skabe fodfæste på Fyn.

Også fynboerne har udkantsproblemer, og derfor er interessen for Fælleslisten også stor på Fyn.

Partiet kæmper primært for et mere attraktivt udkantsdanmark og startede som en protest mod placeringen af et nyt supersygehus i Herning. Men også fynboerne kæmper ligesom vestjyderne med udkantsproblemer.

- Politireform, udflytningen af SKAT og kommunalreformen skulle alt sammen gøre det nemmere og give flere ressourcer, og det har kun gjort det dyrere og dårligere, siger Fælleslistens nye frontløber på Fyn Ebbe Kalnæs til TV2/FYN.

Målinger viser, at det hovedsagligt er Venstres vælgere, der føler sig fristet af Fælleslisten. Derfor advarer flere af Venstre folketingspolitikere mod at stemme på det nye parti.

- Det er bluf og kopipolitik. Udover at ville forbedre udkantsdanmark, som vi også kæmper for, så har Fælleslisten intet konkret politik at byde på, siger folketingsmedlem for Venstre Erling Bonnesen til TV2/FYN.

- Vælgerne skal vide, at en stemme på Fælleslisten er en ren lotteriseddel og kan være en stemme på Helle Thorning Schmidt som statsminister, supplerer folketingsmedlem Lars Christian Lilleholt.