I det fynske folks tjeneste

Fyn får ny gastronomipris

Fynsk gastronomi får fremover en pris opkaldt efter Albanis stifter, Theodor Ludvig Schiøtz.

SPIS! Odense Food Festival og Albanifonden indstifter en ny pris, der skal hædre det bedste inden for den fynske gastronomi.

SPIS! Odense Food Festival og Albanifonden går nu sammen om at øge fokus på fynske råvarer og fynsk gastronomi med Schiøtzprisen, der skal uddeles for første gang søndag den 18. september på den odenseanske madfestival i uge 37.

Prisen skal præmiere evnen og lysten til at fortolke det fynske terroir med størst mulig velsmag til følge, og SPIS! inviterer fynske kokke til at konkurrere på gastronomiske kreationer 100 procent baseret på fynske råvarer.

Fyns dygtigste fortolker af fynske råvarer vinder 20.000 kr., verdens første Schiøtzpristrofæ, samt outdoor marketing til en værdi af 50.000 kr.

Vinderen udvælges af årets dommere madanmelder Helle Brønnum Carlsen, Præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi Ole G. Mouritsen, tidligere fødevareminister Dan Jørgensen, Formand for Danske Madanmeldere Morten Vilsbæk og kok Klavs Styrbæk.

Kokke der ønsker at deltage i konkurrencen om Schiøtzprisen skal indsende deres bidrage til tine@spisodense.dk inden d. 10. august, hvor et udvælgelsespanel bestående af Morten Vilsbæk, Mads Vindfeld, Martin Villumsen, Mikael Hansen, og Mads Asbild vil udvælge de 10 bedste bud som skal med til finalen om Schiøtzprisen.

Prisen er opkaldt efter stifteren af Albani Bryggeriet, Theodor Ludvig Schiøtz.

Ved du noget? Så send os et tip