Fyn får "Eden-hjem"

Æblehaven i Haarby bliver det første plejecenter på Fyn, der bliver til at såkaldt "eden-hjem". Målet er at skabe mere livsglæde til både beboere og medarbejdere.

Plejecenter Æblehaven bliver Fyns første "eden-hjem"

Kort fortalt gør Eden-konceptet ud på, at man skal se på plejecentret som en levested for mennesker, frem for blot en plejebolig for svage og ældre borgere, og at plejen skal tilrettelægges ud fra beboernes ønsker og daglige rytmer - ikke tidsskemear og vagtplaner. Det er meningen, at konceptet skal give mere livsglæde og livskvalitet for beboerne på Æblehaven, og samtidig en større arbejdsglæde for medarbejderne.

"Vi har ingen tidsskemaer, og det giver faktisk et rigtig godt arbejdsmiljø," siger Linda Jensen, SOSU-assistent, Æblehaven

Filosofien bag konceptet er udviklet af den amerikanske læge Bill Thomas. 1994 stiftede han foreningen The Eden Alternative ("eden-alternativet"), og siden da har ideerne spredt sig til store dele af verden. Og nu også officielt til Haarby.

"Vi har rigtig glade for at arbejde under "Eden-filosofien". Det giver vores beboere meget større livsglæde," siger Izetta Nielsen, Teamleder, Æblehaven

Alle Æblehavens medarbejdere har været på et kursus for at kunne blive certificeret Eden-plejere. Æblehaven er det første plejecenter på Fyn, og det tredje i Danmark, der bliver til et "Eden-hjem" - officielt sker det tirsdag den 15. januar.

Oversigt

    Oversigt