Fyn får helikopter-skole for private

Tag din egen helikopter og spring bil-køen over. Det er blevet populært for private at flyve helikopter, og derfor får Fyn nu sin første helikopter-pilotskole.

Pris som en luksus-bil

Det er Air Alpha i Odense Lufthavn, der tilbyder helikopter-certifikat til private.

Den teoretiske del af undervisningen foregår i Air Alphas træningslokaler i Odense Lufthavn - en aften om ugen i 13 uger. Og den praktiske undervisning foregår i helikoptere af mærket Robinson 22 og Robinson 44.

Et helikopter-certifikat koster mindst 140.000 kroner - og derefter kommer så udgiften til at leje eller købe en helikopter. Prisen for en helikopter begynder ved niveauet for en af de dyrere luksusbiler.

- Langt de fleste der tager privat-licens, er folk der har fornuftigt med penge. Vi plejer at sige, at den helikopter de fleste køber svarer til at have en AUDI A8, fortæller Jonas Dalhoff, helikopter-instruktør hos Air Alpha.

Byg din egen helikopter

Men en alternativ mulighed er at bygge en helikopter selv. Det gør en af helikopterskolens første elever, Christian Krag fra Aarup på Vestfyn, der sammen med nogle venner hver i sær har valgt at bygge deres helt egen helikopter.

- Det var egentligt meningen, at jeg ville tage et certifikat til et fastvingefly, men så fortale mine kammerater om mulighed for at bygge en helikopter selv, siger Christian Krag.

Christian Krag forventer at være værdig med at bygge sin helikopter i løbet af vinteren.

Air Alpha

Oversigt

    Oversigt