Fyn får landets første multikulturelle valgmenighed

"Church of Love" hedder Fyns nye valgmenighed, der med støtte fra den fynske biskop er godkendt som landets første migrant-valgmenighed

Kirkeministeriet har godkendt den nye valgmenighed, der bliver tilknyttet Sankt Hans Sogn i Odense. En valgmenighed er en menighed inden for folkekirken, der giver menigheden mulighed for at ansætte sin egen præst. En valgmenighed har også mulighed for at oprette egen kirke eller kirkesal og med tilladelse lave deres egen kirkegård.

- Jeg hilser valgmenigheden meget velkommen. Folkekirken er ikke alene for os, som er født og opvokset her i landet, men også for mennesker, som kommer hertil og som gerne vil være en del af folkekirken, siger biskip Tine Lindhardt.

Pastor for den nye menighed bliver iranskfødte Massoud Fouroozandeh, der har stået i spidsen for menigheden gennem et projektforløb på tre år. Church of Love er grundlagt af iranere, men henvender sig til alle danskere med en anden etnisk baggrund, og menigheden arbejder målrettet for en kristelig integration blandt nydanskere.

- Jeg tror, at vi vil kunne berige hinanden, og derfor er jeg glad for, at Church of Love har ønsket at blive en folkekirkelig valgmenighed, siger biskoppen.

Anerkendelsen har virkning fra 15. oktober.

Læs mere om Church of Love

Oversigt

    Oversigt