I det fynske folks tjeneste

- Fyn har vinmæssigt været rystende bagud

Odense har fået masser af nye restauranter de seneste år, men i denne uge åbner for første gang to nye vinbarer i Odense.

00:41

Omdannelsen af Odense fra stor by til dansk storby ses overalt i bybilledet. Restaurationsbranchen er et af de steder der stortrives. 

Aldrig har så mange nye restauranter set dagens lys, hvilket har fået en ny branche til at opstå, vinbarer. I denne uge åbner ikke bare en, men to vinbarer i Odense. 

- Fyn og Odense har været 10 år bagud i forhold til København, men nu er restauratørerne blevet mere modne, og derfor er Odense klar til nye koncepter. Men Fyn har været rystende bagud vinmæssigt, siger Tim Funder, der senere på ugen åbner restaurant Mmoks i Odense. 

Næsten samtidig åbner Restaurant vineriet, og dermed får Odense på bare én uge to nye vinbarer.

- Vin skal ikke være en kunstart eller snobberi. Det er jo dybest set en landbrugsprodukt, der skal smage godt, siger, siger Claus Skovsted, der snart åbner vineriet i Odense. 

 

07:33

Se interview med Tim Funder og Claus Skovsted

Luk video