Fyn i Form - Nye træningsformer

-

-

En række undersøgelser viser, at et såkaldte circuitprogram er velegnet for begyndere. Det består som udgangspunkt af ét sæt til hver muskelgruppe og har vist sig at være tilstrækkeligt til at opnå en markant formforbedring i løbet af 3-4 måneder.

Med dette program skal du træne 2-3 gange om ugen. Programmet består af 6-10 forskellige øvelser, som involverer alle de store muskelgrupper, og du kan nøjes med at gentage øvelserne én gang, men du kan også løbe dem igennem 2-3 gange, hvis du har overskud til det.

Som tidligere nævnt vil 3 gange alt andet lige føre til bedre resultater end en enkelt gang - hvis altså ikke du mister motivationen. Antal repetitioner er sat til 8-15.  Programmet er fleksibelt,  idet øvelsernes rækkefølge ikke nødvendigvis behøver være den samme fra gang til gang.

Forsøg så vidt muligt at sprede træningen ud , så du ikke træner to på hinanden følgende dage. Det er vigtigt at understrege, at programmet er beregnet for begyndere og ikke for trænede, som gerne vil øge deres formniveau. De vil opnå langt mere med et program med flere sæt og højere intensitet.

Boksning er populært
I slutningen af 90erne har de kamporienterede timer for alvor gjort deres indtog i fitnesscentrerne. Især boksetræning med "gammeldags" træning såsom sjipning, armstrækninger, mavebøjninger og selvfølgelig boksning på sandsække er meget populære.

Træn på bolde
Træning på store bolde er en af de træningsformer, som i mange år har været brugt indenfor fysioterapien især til genoptræning af skader, men som nu vinder stærkt ind i fitnesscentrerne som holdtræning.

Træningen foregår på bolde, hvor du både ligger og sidder på bolden, mens du i et roligt tempo udfører bevægelser - nogle få kan endda udføre øvelser mens de står på bolden!

Træning på bold er funktionel træning, hvor du ved hver bevægelse træner flere muskler i kroppen og hele tiden med særlig fokus på at opretholde en vis stabilitet især i kropsstammen.

At kunne stabilisere de rette muskler i kroppen er vigtigt ikke kun når du træner, men også når du udfører almindelige dagligdagsøvelser, da du derved forebygger skader og overbelastningsskader. Træning på bold udfordrer din balanceevne, forbedrer din smidighed, koordination og styrke.

Især musklerne omkring rygsøjlen styrkes, hvilket ikke kun er vigtigt, når du udfører bevægelser, men det er også essentielt for en god kropsholdning og i det hele taget for en harmonisk krop, hvor der er symmetri mellem kroppens for- og bagside og mellem kroppens venstre og højre side.

 

Oversigt

    Oversigt