Fyn i Form - Træning og motivation

-

-

Der kan være mange årsager til, at det kan være nødvendigt for dig, at du justerer din træningsplanlægning. Uanset hvad årsagen er; akut skade, for meget arbejde, sygdom, flytning, uventede problemer etc., er det vigtigt, at du ikke giver helt op, men at du i stedet for justerer både dine mål og din træningsplanlægning.

Måske gør ændringerne, at du ikke kan nå at tabe dig helt så meget, som du havde planlagt, eller at du ikke bliver i stand til at løbe 10 kilometer på 40 minutter, så omdefiner dine mål til et lavere niveau, men giv aldrig helt op! Selv opnåelsen af et lille mål er den rette vej mod en omlægning af din livsstil. Derudover gælder det, at lidt træning er bedre end ingen træning!

Motivationssvigt
Du kan også komme ud for, at du kører surt i dit faste træningsprogram og i de øvelser du fra start af har valgt at træne. Variation er vigtigt for at holde motivationen oppe, så start med at ændre dine træningsaktiviteter.

Er du for eksempel for en stund kørt træt i spinning kan du vælge at fortsætte med at konditionstræne ved at bruge maskinerne i kredsløbsrummet, hvor du jo kan veksle mellem romaskinen, trappemaskinen, løbebåndet og hvis du ikke helt er træt af cyklen, er der jo også motionscyklen, som efterhånden findes i flere udgaver.

Tag allerede disse betragtninger med i din overordnede planlægning af træningsforløbet, da det nærmest ikke kan undgås, at du får en nedtur i motivationen i løbet af en længere træningsperiode. Husk i denne henseende også faste ugentlige hviledage, så du ikke ender med at komme i overtræning!

Find en træningspartner
Udover at ændre dine træningsaktiviteter kan det også være en god ide for at holde motivationen oppe, at du finder dig en træningspartner. Det kan være en god ven, en kollega eller en kæreste, som du aftaler at træne sammen med.

Har du en aftale med en anden i fitnesscentret kommer du mange gange også af sted, da man ofte føler et større ansvar overfor andre end overfor sig selv. Derudover kan man hjælpe hinanden igennem træningsseancen ved både at presse og støtte hinanden

Oversigt

    Oversigt