Fyn i Front

-

-


Kan det virkelig passe, at vi fynboer ikke kan sætte gang i noget som helst?
Er det rigtigt, at toget bare kører forbi os, og at udvikling og nytænkning foregår alle andre steder end på Fyn?

I vores nye serie Fyn i Front har vi fundet alle de historier, som modbeviser, at Fyn er sakket bagud af dansen. Eller - hvis vi skal bevare den pessimistiske fynske selvforståelse - en masse undtagelser til reglen om, at vi fynboer ikke kan finde på nye idéer. Følg med i den nye programserie \"Fyn i Front\" på 10 afsnit fra 24. august.

I første program sætter vi fokus på miljørigtige fynske opfindelser:

Med hjælp fra en mikroovn og en kødhakker har Poul Jensen forvandlet et industrielt affaldsprodukt til et materiale, der skyer vand, men suger olie. Det har store perspektiver i en tid, hvor havet omkring os jævnligt forurenes af olie.

For bilister er det en plage at stoppe for rødt, når man troede, man havde ramt den grønne bølge. Nu har et fynsk firma udviklet en "intelligent grøn bølge", hvor lyskrydsene indretter sig efter trafikanterne i stedet for omvendt. Udover at bilisterne sparer rejsetid, så kan miljøet også spares for en masse forurenende CO2, når trafikken glider af sted uden opbremsninger og accelerationer.

Bjørnekloen breder sig overalt og er blevet et næsten umuligt problem for kommunegartnerne. Men et par pensionister fra Odense har opdaget, at man kan bekæmpe bjørnekloen ved at sprøjte lidt salmiakspiritus ind i den. Efter en uge er bjørnekloen død.

Fyn er i front hver tirsdag i august, september og oktober, og i de kommende programmer skal vi møde flere fynboer med opfindertrang og innovationslyst.
Vi skal blandt andet besøge Falsled Kro, som i år er blevet kåret til verdens bedste kro. Her er det køkkenchefen Jean-Louis Lieffroy, der i over 30 år har sørget for at holde den gastronomiske fane højt på Sydfyn.

Oversigt

    Oversigt