I det fynske folks tjeneste

Fyn i front på stor Paris-messe: Fynsk økologi buldrer frem

Skarø Is er et ud af fire fynske økologiske firmaer, der udgør den danske delegation i Paris.

Fire af otte danske deltagere på den verdensberømte SIAL-messe er fra Fyn. Den økologiske eksport til Frankrig er fordoblet på fem år.

Fire fynske økologiske selskaber gør i disse dage deres hoser grønne over for franske grossister i Paris.

Det er Naturfrisk, der står bag Ørbæk Bryggeri, Skarø is, og de to Middelfart-virksomheder Coffeebrewer Nordic og ZoZozial Coffee.

Dermed udgør de fynske selskaber halvdelen af de danske selskaber, der deltager i den verdensberømte SIAL-madmesse i Paris frem til på torsdag.

Salget af økologiske fødevarer i fransk detailhandel nåede sidste år sit hidtil højeste niveau på 5,5 milliarder kroner, og den danske øko-eksport til landet er fordoblet på fem år, viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer.

Ni ud af ti franskmænd har spist økologiske produkter i løbet af 2015, og hele 65 pct. spiser økologi mindst en gang om måneden.

Det får Mette Gammicchia, der er afdelingsleder for Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer, til at se lyst på fremtiden for eksporten af dansk økologi til Frankrig:

 - Eksporten af økologiske fødevarer fra Danmark til Frankrig er tæt på en fordobling på bare fem år – fra 70 millioner kroner i 2009 til 118 millioner kroner i 2014. Tallet for 2015 er ikke klar endnu, men det er vores klare forventning, at de er endnu højere. Derfor vurderer vi, at der er yderligere potentiale for at øge øko-eksporten til Frankrig, som er et af de største eksportmarkeder for dansk økologi, siger Mette Gammicchia.

SIAL-madmesse har eksisteret siden 1964. Den bliver afholdt hvert andet år og har aldrig været større end i år, hvor den franske landbrugsminister, Stephane Le Foll, stod for åbningen.  SIAL afholdes på et areal på 27 hektar, hvilket ifølge arrangørerne svarer til 100 supermarkeder.

 

Ved du noget? Så send os et tip