Hvilken film er bedst? Ny streamingtjeneste laver sektion til fynske film

Ved du hvilke film, der er optaget på Fyn? Det kan du snart finde ud af med Nordisk Films nye streamingtjeneste, der samler fynske film i egen kategori.

Vi ved, at Fyn er fin - men Fyn er også film. 

Det er nemlig ikke småting af film, der er blevet optaget på Fyn igennem tiden.

Nogle af de seneste film, der bruger det fynske landskab aktivt, er film som Jagtsæson og Mødregruppen. 

Der er også mange andre film, der har brugt en eller flere fynske lokationer i deres fortælling, uden man opdager det. Men det bliver nemmere at gennemskue i en ny streamingtjeneste, fortæller Kasper Rasmussen, der er redaktør på Nordisk Film+.

- Nordisk Film+ samler danske film, og som landets ældste filmselskab vil vi gerne sætte fokus på, hvordan Danmarks forskellige regioner har været grobund for filmskatten og fortsat er med til at forme og give liv til nye danske film i dag, siger Kasper Rasmussen. 

Fra Ærø til Nordjylland 

En af de film, man ville kunne finde i den nye kategori over fynske film, er Drømmen. 

For selvom filmens historie foregår i Nordjylland, er nogle af optagelserne til filmen lavet omkring Ærøskøbing Skole. Derfor vil filmen være på listen over fynske film på streamingtjenesten. 

Kasper Rasmussen er selv opvokset i Kerteminde og peger også på Drømmen og Jagtsæson som to stærke fynske film, du kan se på Nordisk Film+.

- Drømmen er Niels Arden Oplevs personlige og gribende film, der er optaget på Ærøskøbing Skole med altid velspillende Anders W. Berthelsen og Bent Mejding i hovedrollerne. Og hvis vi bliver i det sydfynske øhav og tager turen til Thurø, hvor filmen Jagtsæson er optaget, får du uden tvivl et godt grin med hjem, siger Kasper Rasmussen.

Men hvilken fynsk film er din yndlings?

I sommer begyndte optagelserne til Jagtsæson 2. Den er optaget i fire fynske kommuner