Fyn kommer til at mangle hænder

I løbet af få år vil der mangle arbejdskraft på Fyn. Mange ældre holder op, og der kommer ikke nok unge til på arbejdsmarkedet for at udligne manglen. Det viser en rapport.

Hver fjerde over 50 år

I dag er godt hver fjerde af de beskæftigede over 50 år. Det betyder, at godt 64.500 vil forlade det fynske arbejdsmarked inden for de næste 10 til 15 år. Samtidig bliver der færre og færre unge til at tage over - nemlig kun omkring 50.000. Det viser en rapport, som Arbejdsmarkedsrådet på Fyn har fået lavet.

Det er især inden for fagene sygepleje, murere, malere, tandlæger og frisører, at der ifølge rapporten vil opstå massive flaskehalsproblemer.

- Det er mange tusind job, der er i fare, hvis der ikke kommer nok af de unge over i de fag, siger fuldmægtig ved AF i Odense, Claus Baltzer Nørgaard.

Politisk indgriben

AF prøver at komme problemet til livs ved at vejlede og opkvalificere ledige til at gå andre veje. Ellers mener Claus Baltzer Nørgaard, at det kan blive nødvendigt at gribe ind politisk, for eksempel ved at stoppe for offentlig byggeri, så håndværkermanglen sættes i bero.

Læs rapporten her

Oversigt

    Oversigt