Fyn mangler brandmænd

Det er blevet sværere at rekruttere deltids brandmænd på Fyn. Flere steder sætter beredskabsforbundet nu ind med hvervekampagner for at få flere til at hjælpe brandvæsnet.

På Fyn er der mangel på brandmænd i både Glamsbjerg, Søndersø, Otterup og Ringe.

- I øjeblikket mangler vi primært folk til at møde i dagtimerne, så derfor kommer kampagnen til at fokusere på at få folk, der har mulighed for at kunne forlade sin arbejdsplads, når alarmen går. Men at finde folk, der kan slukke brande i dagtimerne, ser desværre ud til at blive et problem, der bliver værre og værre. Arbejdsløsheden spøger i vores område, og folk er efterhånden nødt til at finde arbejde langt fra deres bopæl, og det gør desværre vores rekrutteringsgrundlag snævrere, siger brandstationsleder Per Bergholdt, Falck Ringe.

Den nye hvervekampagne skal fortælle, at man ikke behøver at være en supermand for at melde sig som deltidsbrandmand. Men man skal ikke være bange for at klippe en bildør op med en stor metalsaks, kravle op i en stigevogn eller rode rundt på gulvet med fuldt røgdykkerudstyr på.

- Vi har sat alle sejl ind med brochurer, plakater og bannere, og de engagerede brandmænd i Ringe vil gøre en stor indsats for at finde nye kolleger. Det er ikke kun brandstationen, der har et problem, hvis det kniber med at have nok brandfolk. Det er bestemt også et problem for hele lokalsamfundet, siger Jesper Koch, konsulent ved Beredskabsforbundet.

På landsplan er der 4.200 brandmænd ansat på deltid.

Læs mere på blivbrandmandnu.dk

Oversigt

    Oversigt