Fyn og Sjælland deler æren for årets ølnyhed

Årets danske Ølnyhed er fra Ugly Duck Brewing Co i Indslev og Hornbeer i Hornsherred.

På Danske Ølentusiasters Generalforsamling den 22. marts blev det afsløret at de seneste to års vindere, Ugly Duck Brewing Co., der vandt i 2012, og Hornbeer, der vandt i 2011, i år har delt kategorierne imellem sig.

Således vandt Amarillo & Citra IPA fra Ugly Duck Brewing Co. i kategorien op til 5,9 %, og Viking Chili Stout fra Hornbeer vandt kategorien fra 6 % og derover.

Igen i 2013 klarede fynsk øl sig imponerende godt. Hele fem af de 10 øl i finalen var fynske, og selv om de kun fik 46 procent af samtlige afgivne stemmer - mod mere end 50 procent i 2012 - må det siges at være et ganske pænt resultat.

Vinder to år i træk

Det kun to år gamle Ugly Duck Brewing Co. er virkelig slået igennem. At vinde begge kategorier allerede første år var imponerende, men at vinde igen i den ene kategori året efter er ikke mindre imponerende, og deres Amarillo & Citra IPA vandt klart kategorien op til 5,9% med hele 36,6% af stemmerne.

Hornbeer, som i 2011 vandt begge kategorier, vandt kategorien over 6,0% med deres Viking Chili Stout, der fik 30,4% af stemmerne.

Medlemmerne af Danske Ølentusiaster valgte mellem hele 800 danske ølnyheder fra mere end 100 bryggerier i 2013, så bare det at komme med blandt de fem øl fra hver kategori som deltog i afstemningens finalerunde må anses for en sejr.

Oversigt

    Oversigt