Fyn opruster mod klimaet

Beredskab Fyn tager konsekvensen af de seneste tilfælde af voldsomt vejr og opruster sin kapacitet.

Voldsomme storme og oversvømmelser sidste vinter får nu Beredskab Fyn til at indkøbe mere materiel til at bekæmpe skaderne ved stormfloder på Fyn.

- I forhold til det, der er på vores trailere, fordobler vi det udstyr, vi har. Det vil sige, at vi kan flytte rigtigt meget vand, siger operativ leder ved Beredskab Fyn, Mikkel Mygenfordt.

Det er Odense Kommune, der har bedt beredskabskommissionen vurdere, om det eksisterende klimamateriel er tilstrækkeligt.

Odense Kommune havde inden Beredskab Fyns tilblivelse brugt 1,3 millioner kroner på klimamateriel til Odense Brandvæsen - udstyr der nu indgår i Beredskab Fyns samlede materiel.

Men beredskabskommissionen mener, at der er behov for at investere yderligere to millioner kroner i nyt materiel.

- Vi kan konstatere, at fremtiden giver nogle flere hændelser - både øget regnmængde, men også i forhold til, hvad der kan ske ved vores kyster. Derfor har vi vurderet, at der er behov for, at vi anskaffer mere klimamateriel, siger formanden for beredskabskommissionen, Kenneth Muhs, som også er borgmester i Nyborg.

Han tilføjer, at Beredskab Fyn ikke står alene i tilfælde af katastrofer, men at man kan tilkalde assistance fra Beredskabsstyrelsen.

- Det er en todelt ting, hvor vi typisk løfter førsteindsatsen og der, hvor vi er først fremme, og derefter kommer hjælpen fra vores beredskabscentre, siger Kenneth Muhs.

Det er planen, at det ekstra udstyr er klar til at blive taget i brug til den kommende vinter.

Indslag: Beredskab Fyn opruster

Oversigt

    Oversigt